Spinlock XA Stopper: Een Tijdperk van Betrouwbaarheid

Spinlock, een gerenommeerd merk in de zeilwereld, heeft ons jarenlang voorzien van de betrouwbare XA stopper. Deze XA stopper was een favoriet onder zeilers vanwege zijn robuuste ontwerp en betrouwbaarheid. De XA stopper was geschikt voor lijnen van 6 mm tot 12 mm en stond bekend om zijn uitstekende grip en duurzaamheid, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

Kenmerken van de XA Stopper

  • Betrouwbaarheid: De XA stopper was geliefd vanwege zijn consistente prestaties en het vermogen om onder hoge belasting betrouwbaar lijnen vast te houden.
  • Duurzaamheid: Gemaakt van hoogwaardige materialen, kon de XA stopper de ontberingen van de maritieme omgeving weerstaan.
  • Eenvoudig Gebruik: Het ontwerp maakte het gemakkelijk om lijnen snel en veilig vast te zetten of los te maken, wat essentieel is tijdens intensieve zeiltochten.

Maar zoals met veel producten, komt er een tijd dat innovatie en verbeteringen noodzakelijk zijn om aan de veranderende eisen en verwachtingen van gebruikers te voldoen. Daarom heeft Spinlock de XA stopper vervangen door een nieuw en verbeterd model: de XAS stopper.

Meeste gestelde vragen over XA stopper:
”Mijn hendel is afgebroken van mijn XA stopper. Zijn de hendels los verkrijgbaar?
-De hendels van XAS passen niet op de XA.

”Ik ben op zoek naar onderdelen van de XA stopper?”
-De XA-stopper is al ruim 10 jaar uit productie. Deze is inmiddels vervangen door de XAS stopper. Hierdoor zijn helaas de onderdelen voor een XA-stopper niet meer leverbaar. Wellicht een kans op de tweedehands markt?

Ons advies, zeker voor de veiligheid om over te stappen naar de XAS stopper.
Ander voordeel van de XAS valstopper, de XAS valstopper heeft hetzelfde gatenpatroon, deze zijn dus 1 op 1 over te zetten op het dek.


Spinlock keramische binnenwerken
Door het gebruik van Dyneema en HMPE lijnen en vallen, kunnen touwen aan boord door hun enorme sterkte vaak dunner gemaakt worden. Tevens zijn de enorm populaire 3di en laminaat zeilen enorm rekvrij geworden. De rekvrije en vaak dunne combinatie kan een enorme uitdaging voor de stopper zijn.
Spinlock stopt nooit met het ontwikkelingen van de stoppers. 
De populaire XXC met keramisch binnenwerk en titanium bevestigings bouten heeft zelfs een houdkracht van 2350kg!
 
Het grote succes van deze stopper in verschillende projecten zoals de Volvo Ocean race schepen zijn deze keramische binnen werken nu ook beschikbaar voor andere valstoppers.
De keramiek coating geeft een hoge grip op de lijnen, doordat de lijnen minder of niet slippen zullen de touwen veel minder snel slijten. De harde keramische coating zorgt tevens voor een langere levensduur van het binnenwerk.
 
De kermische binnenwerken zijn ook verkrijgbaar voor de: XTS, XCS, XAS en ZS stoppers.

Welkom Spinlock XAS Stopper!

De nieuwe XAS stopper is ontworpen om de vertrouwde prestaties van de XA stopper naar een hoger niveau te tillen.
Spinlock heeft naar feedback van zeilers geluisterd en heeft enkele belangrijke verbeteringen doorgevoerd in de XAS stopper.

Verbeterde Kenmerken van de XAS Stopper

  • Verhoogde Grip: Een van de belangrijkste verbeteringen is de verhoogde grip op lijnen. Dit zorgt voor meer zekerheid en controle, vooral onder hoge belasting.
  • Breder Toepassingsgebied: De XAS stopper is geschikt voor een breder scala aan lijnen, van 4 mm tot 12 mm. Dit maakt hem veelzijdiger en inzetbaar voor diverse toepassingen aan boord.
  • Geoptimaliseerde Materialen: Spinlock heeft gebruik gemaakt van geavanceerde materialen en productietechnieken om de duurzaamheid en prestaties verder te verbeteren.
  • Ergonomisch Ontwerp: Het nieuwe ontwerp is niet alleen functioneel, maar ook ergonomisch. Dit maakt het gemakkelijker om lijnen snel en veilig te hanteren, zelfs met handschoenen aan.

Spinlock is marktleider op het gebied van afstoppen van lijnen door middel van valstoppers en klemmen. Het meest gebruikte product hiervoor zijn de Spinlock valstoppers. De stoppers hebben extreem hoge houdkracht, bij minimale slijtage aan de lijnen en vallen.
Houd er altijd rekening mee dat de houdkracht afhankelijk is van de gebruikte lijn diameter. Dunnere lijnen geven minder houdkracht dan de maximale opgave

Voordelen voor Zeilers

De overgang van de XA naar de XAS stopper biedt verschillende voordelen voor zeilers. De verhoogde grip en betrouwbaarheid zorgen ervoor dat lijnen beter en veiliger vastgezet kunnen worden, wat cruciaal is tijdens uitdagende zeilomstandigheden. De bredere compatibiliteit met verschillende lijnmaten maakt het gemakkelijker om de juiste stopper voor de juiste toepassing te kiezen, wat bijdraagt aan een efficiëntere en veiligere bediening van het schip.

Conclusie

Hoewel we afscheid nemen van de vertrouwde XA stopper, is de komst van de XAS stopper een positieve stap voorwaarts. Spinlock blijft trouw aan zijn reputatie van innovatie en kwaliteit, door producten te leveren die voldoen aan de hoge eisen van moderne zeilers.
De XAS stopper belooft een nieuwe standaard te zetten in betrouwbaarheid en gebruiksgemak, en we kijken uit naar de ervaringen van de zeilgemeenschap met dit nieuwe product.

Als u nog steeds gebruik maakt van de XA stopper, wees gerust dat de overstap naar de XAS stopper een naadloze en voordelige verbetering zal zijn.
Spinlock heeft ons niet teleurgesteld en met de nieuwe XAS stopper kunnen zeilers vertrouwen op nog betere prestaties op het water.

Koop hier uw XAS Spinlock valstopper met korting!

Interessant service film van de XAS

Nog vragen?

We hebben geprobeerd om een zo volledig mogelijke overzicht van XA en XAS valstoppers op te stellen in dit artikel.
Heeft u nog vragen of informatie? Stuur ons een mail en wij helpen u dan graag verder en proberen dit artikel verder aan te vullen.

Leave a Comment